Har du styr på dit el-forbrug?

  SmarterLife er certificeret forhandler af Smappee, og vi tilbyder gerne hjælp og rådgivning i forbindelse med projektering af en Smappee løsning, som matcher både behov og el-installation.

  Smappee er et genialt redskab til at “identificere” forbruget i el-, gas- og vand-installationer. Systemet har opnået stor anerkendelse for innovativ og miljøvenlig produktudvikling, og der spares op til 30% på el-regningen ved installation af en Smappee energimonitor.

  …Lad Smappee overvåge dit el-forbrug!

  smappee_doctor

  Teknologi

  Smappee tilbyde en række af monitorer, som matcher et differencieret behov og elinstallationer af forskellig størrelse. Fælles for alle monitorer er, at de bygger på den samme unikke teknologi til automatisk identifikation af apparater i elinstallationen og måling af deres strømforbrug.

  Ethvert elektronisk apparat har sit eget unikke forbrugsaftryk, og Smappee vil gennem deres patenterede NILM-teknologi, centralt fra el-tavlen, helt automatisk registrere de el-apparater, der er tilknyttet installationen. I større bebyggelser eller i industriel sammenhæng anvendes tillige Submetering, som er en metode til måling af apparater/maskiner med et variabelt strømforbrug.

  Smappee System Overview - SmarterLife.dk

  Non Intrusive Load Measurement (NILM)

  NILM teknologien er udviklet med en gruppe af funktioner til detektering af el-apparater med et kendt forbrugsaftryk:

  • Auto-labelling er en hurtig genkendelse af velkendte elapparater. Apparaterne vil relativt hurtigt, 1-3 uger afhængigt af brug, fremstå på listen over installationens elektriske sammensætning.
  • Long running detection benyttes på komplekse el-apparater/installationer, som består af flere elektroniske komponenter. Her har NILM brug for længere tid til apparat-genkendelse.
  • Smappee Switch er et tilbehørsprodukt, som ved midlertidigt brug, kan oplære NILM til genkendelse af el-apparater med unikke forbrugsaftryk. Når mønsteret er indlært, fjernes switchen igen, og Smappee monitoren vil huske mønsteret.
  • Manual Learning anvendes i sjældne tilfælde, hvor Smappee har detekteret et apparat – men ikke er i stand til af lable det.

  Eksempler på el-apparater håndteret af NILM er vaskemaskine, mikroovn, opvaskemaskine, køleskabe, fryser, tørretumbler, fjernsyn, lys (>50W), kaffemaskine, el-kedel, ovn, komfur mv.

  Smappee Load Measurement

  Submetering

  Smappee Current Clamps & Submetering

  Submetering benyttes til forbrugsmåling af el-apparater/maskiner med et variabelt strømforbrug. Submetering foregår ved montering af Current Clamps (CT) omkring faserne til sikringselementer for den pågældende installation. CT’erne, eller strømtængerne, fåes i forskellige Ampere-størrelse (50A, 100A,.. 1000A), og vælges efter sikringselementets størrelse. Submetering egner sig især til større bebyggelser og industriel brug af Smappee.

  Eksempler på el-apparater relevant for submetering er varmepumper, brøndpumper, aircondition-anlæg, kaloriferer, ladestation til bilen, industrimaskiner mv.

  Smappee Energimonitorer

  Smappee Energy

  Monitoren overvåger det samlede strømforbrug i dit hjem herunder energiforbruget af de vigtigste apparater. Monitoren afslører energisyndere i din installation, og erfaringen viser, at det giver anledning til besparelser på op til 30% af den årlige elregning. Monitoren gør det også muligt at fjernbetjene tilsluttede el-apparater. Det sker via tilbehørsprodukterne Comfort Plugs eller Switch – begge har on/off funktion og kan måle energiforbruget på det tilsluttede apparat.

  Smappee Solar Energy

  Monitoren tager udgangspunkt i grundmodellen Smappee Energy. I tillæg måler den strømmen produceret af dit solcelleanlæg.

  Smappee Plus

  Har alle fodelene ved Smappee Solar. I tillæg kan den via submetering overvåge apparater med et større variabelt strømforbrug. Det kunne være en varmepumpe, ladestationen til bilen, airconditionanlægget, brøndpumpen osv.

  Smappee Pro

  Monitoren har samme funktioner som Smappee Plus. Pro-modellen giver mulighed for at benytte Smappee Dashboard, som er en professionel præsentation af måledata. Dashboardet kan håndtere flere energimonitorer placeret på forskellige lokationer og er således egnet til større bygninger og virksomheder.

  Smappee Infinity

  Et helt nyt modulært system fra Smappee. Funktionelt tilbyder systemet grundlæggende alle funktioner fra Pro-modellen. Med ekstra hubs kan systemet nemt udvides ved behov for overvågning gennem submetering af yderligere apparater i elinstallationen. Meget mere om Infinity nedenfor.

  Smappee Gas & Water Monitor

  Monitoren overvåger forbruget og advarer, hvis der opstår en lækage i systemet. Data opsamles og vises i samme App og Dashboard, som benyttes til monitoring af el-forbrug.

  Smappee Produktguide

  EnergySolarPlusProInfinity
  Lejlighed
  Hus
  Villa
  Kontor
  Industri
  NILM
  Submetering
  CT Indgange369928
  Fase-referencer11333
  Sub-måling kanaler9928
  kW/kWh (total)
  kW/kWh pr/fase
  kw/kWh pr/kanal
  CT 50A, 100A, 200A
  CT 400A, 800A, 1000A
  Ethernet
  WiFiUSB dongleUSB dongle
  3G/4GUSB dongleUSB dongleUSB dongle
  App (Gratis)
  Dashboard
  API Licens

  Smappee Infinity

  Beskrivelse

  Smappee Infinity er en modulær energi monitor-løsning, som ved hjælp af ekstra hub’s nemt udvides, når der viser sig et behov for måling af flere apparater.

  Smappee Infinity hos SmarterLife.dk

  Systemet består grundlæggende af tre moduler/enheder:

  1. CT Hubs. Modulet, som via CT’ere, måler strømforbruget på udvalgte el-apparater/maskiner i el-installationen. Der kan tilkobles op til fire CT’er eller Ragowski-spoler per Hub – fra 50A til 1.000A. Der kan tilkobles ialt 7 Hub’s pr. system, hvilket svarer til 28 CT tilkoblinger, og den maksimale afstand (alle Hub’s omfattet) er 100 meter.
  2. Power Box. Modulet leverer strøm til alle enheder i systemet. Desuden måler den linjespændingen på faserne i systemet og data overføres via RS485 bus-kabel (se Smappee Bus beskrivelse nedenfor).
  3. Genius. Modulet er gateway mellem overvågningssystemet og Smappee Cloud’en hvor alle data opbevares. Genius understøtter kommunikation til Cloud’en via Ethernet, WiFi eller 3G/4G (USB dongle). Desuden er Genius bindeled for ekstra tilbehør som Gas & Vandmåler og Switch.

  En typisk Infinity installation består af 1 Genius, 1 Power Box og flere CT Hub’s og CT’er.

  Smappee Bus System

  Kommunikationen i systemet foregår gennem Smappee Bus’en via et RJ10 kabel. Bemærk følgende specifikationer og begrænsninger:

  • 4-ledet bus-kabel med 2x parsnoede uafskærmede ledere. Pin 1 & 4 samt Pin 2 & 3 danner par.
  • Stikforbindelse Pin 1 til Pin 1 osv.
  • Den maksimale CT Hub bus-længde er 100 meter.
  • Den maksimale Genius-to-Power Box bus-længde er 100 meter.

  Plug & Play Installation

  Infinity installeres let. Udover montering af CT’er skal der monteres nogle spændingsreferencer til din installation. Vi anbefaler derfor at systemet installeres af en elektriker. Under normale omstændigheder vil en elektriker skulle bruge 1,5 time på at installere systemet i din el-installation.

  Du finder en udførlig installationsvejledning her. Se også installationsvideoen herunder.

  Smappee Dashboard

  Et professionelt web-baseret værktøj til grafisk præsentation og dybtgående analysering af data modtaget fra energimonitoren. Data kan vises i intervaller af 5 min., per time, dag eller måned, og de kan også eksporteres i CSV-format. Dashboard kan desuden håndtere flere Smappee monitor-installationer.

  Smappee App

  Meget brugervenlig mobil App, der er tilgængelig for både Android og iOS styresystemer. Appen giver mulighed for at se øjebliksforbruget på apparaterne i el-installationen, samt historisk data per dag, uge, måned eller år. Data kan også præsenteres med den øjeblikkelige forbrugspris, og forbrugsoverblikket giver mulighed for hurtigt at spotte energi-syndere.

  Smappee API

  Smappee tilbyder et API-interface til integration med andre EMS/BMS systemer. Interfacet åbner mulighed for integration af Smappee data i andre systemer

  API dokumentationen findes her.