Smart Home Belysning

Hos SmarterLife.dk har vi udpræget fokus på intelligent belysningsprodukter fra Philips. Det har vi fordi Philips med deres lancering af Hue i 2012 var de første på markedet med iOS kompatible belysningsprodukter, og de har formået at bevare deres position på markedet gennem innovativ produktudvikling og vedholdende fokus på produktkvalitet. Måske prisen er lidt højere end konkurrerende smart belysning produkter – det ofrer vi gerne på pålidelighed og kvalitet.

Philips Hue Systemet

Inden du starter rejsen ind i Hue’s intelligente verden af belysning, kan det være en god idé at få forståelse for systemets opbygning og nogle af de begreber, systemet omgiver sig med.

For Philips Hue Lyskilder, Kontakter og Sensorer gælder det, at intelligensen er indbygget i selve konstruktionen af produktet. Produktet (eksempelvis pæren) kommunikerer via ZigBee radio-protokol direkte med Hue Bridgen. Hue Bridgen er hjernen i din Philips Hue installation, og den er tilkoblet din internet-router, som danner elektronisk bro til omverdenen. Din WiFi router er også tilkoblet din internet-router (ofte er internet- og WiFi-router én og samme enhed), og således er kommunikations-linjen fra din SmartPhone til dit Hue produkt skabt – hvad enten du betjener systemet via WiFi signalet i hjemmet eller via det mobile netværkssignal (3G, 4G …) når du er væk hjemmefra. Nedenfor ses en principiel illustration af “signal-vejene” for styring af Philips Hue produkter.

Lyskildetyper


Philips Hue lyskilderne findes i tre grundlæggende typer White (W), White Ambiance (WA) og White & Color Ambiance (WCA). Fælles for dem alle er at de kan opgraderes via software, og at de har en levetid på 25.000 timer. Om lyskilderne skal du vide følgende…

White

“Nem styring og komfort”

Lyser i én nuance af hvid med en varm hvid farvetemperatur på 2700 K, nøjagtig som de almindelige gammeldags glødepærer. Lysstyrken kan reguleres vha. Philips Hue Dimmer Switch eller App. White vælger du hvis du “blot” ønsker en behagelig varm hvid farve, som kan reguleres i lysstyrke.

White Ambiance

“Lys tilpasset dit behov”

Her tager du skridtet videre i forhold til White. White Ambiance lyser i alle nuancer af hvid, fra varm til kold hvid farve, med en farvetemperatur mellem 2200-6500 K.

White and Color Ambiance

“Ubegrænsede muligheder”

WCA lyser i alle nuancer af hvid, fra varm til funktionelt kold hvid farve, med en farvetemperatur mellem 2200-6500 K. Dertil kommer et spektrum på 16 mio. farver.

Sokkeltyper


Philips Hue lyskilderne udkommer med forskellige sokkeltyper, som matcher nutidens lamper. Sokkeltyperne er GU10 EUR, B39 E14 og A60 E27.

De tre sokkeltyper danner nedenviste sammenhæng til de tre lyskildetyper. Bemærk at White ikke fås med B39 E14 sokkel.

White

White Ambiance

White and Color Ambiance

GU10 EUR

B39 E14

÷

A60 E27

White

GU10 EUR

÷

B39 E14

÷

A60 E27

White Ambiance

GU10 EUR

B39 E14

A60 E27

White and Color Ambiance

GU10 EUR

B39 E14

A60 E27

Vi gør opmærksom på:

  • GU10 WA har samme størrelse som almindelige GU10 pærer og passer derfor perfekt i alle GU10 sports. Det er derfor utrolig nemt at skifte sine nuværende GU10 pærer ud med Philips Hue pærer.
  • Hue GU10 WCA pærerne er 2 cm længere end almindelige GU10-pærer. Tjek derfor dine indbygningsspots, inden du køber denne pære. Ofte kan du få plads til pæren ved at bukke en eventuel tværpind i dine indbygningsspots.

Instruktionsvideoer


Vi har samlet en række instruktionsvideoer omkring installation af Philips Hue produkter. De udvalgte videoer følger i omfang den primære interesse fra vores kunder.

Tilføj en lampe til en Dimmer Switch

Tilføj en Dimmer Switch til dit Hue system

Tilføj et Dimming Kit til dit Hue system

Hvordan man installerer et Dimming Kit

Parring af to Dimmer Switches

Ophæv parring mellem en pære og en Dimmer Switch

Flyt data fra en gammel bridge til en ny