Smart Home Energi

For de fleste Smart Home produkter gælder det om at skabe “bro” mellem selve produktet og internettet. Formålet er at kunne fjernstyre disse, når man ikke er hjemme. Det er meget anvendeligt især for produkter i kategorien Smart Energi. Broen dannes i nogle tilfælde gennem producentens egen IP-teknologi. Andre producenter læner sig op af åbne systemer, der muliggør bro-deling mellem forskellige produkter. Vi undgår helst, at ”bro-parken” i vores Smart Home bliver et problem. Det “smarte” forsvinder lidt i takt med at ”parken” langsomt fyldes op. Og kønt er det jo heller ikke, når hylden med ungdomspokaler må vige pladsen for smart-bokse der står og bimler og bamler.

Eve thermo 2017 hos SmarterLife.dk

Varmestyring

Elgato har udviklet en stærk produktserie kaldet “Eve home” med flere meget anvendelige sensorer inden for Belysning, Sikkerhed, Klima og Kontrol. Alle enheder er kompatible med Apple HomeKit og giver dig alle integrationsmuligheder i forhold til din Smart Home installation. Elgato Eve termostaten kommunikerer via Bluetooth, og integrationen med internettet skabes via dit Apple TV eller din Tablet.

 

Hvordan fungerer produkterne?

Energiforbruget optimeres gennem sceneopsætninger og tidsindstillinger af varmen efter behov. Men systemet optimeres yderligere gennem muligheden for automatisk regulering af varmen afhængigt af om der er beboere hjemme. Et super effektivt og energibesparende element i din smart varmestyring.

Systemet er naturligvis også meget anvendelige i sommerhuse, udlejningshuse eller anden bolig, hvor man ønsker at kunne fjernstyre varmeinstallationen.

 

Kompatibilitet?

Generelt fungerer smart radiator termostaterne i systemer, hvor du kan erstatte en “tilsvarende” manuel/trådet termostat. Varmestyringsinstallationer er dog meget forskellige – fjernvarme, gasvarme, oliefyr, gulvvarme, varmepumpe… Det er essentielt at finde ud af hvilke smart termostater, der kan bruges i din varmeinstallation. Producenterne hævder, at deres produkter er kompatible med op til 95% af alle varmeinstallationssystemer. Det vil dog altid være vores anbefaling, at kontakte producenten for en endelig bekræftelse, både i forhold til kompatibilitet men også i forhold til dit behov. Hos SmarterLife.dk er vi gerne behjælpelig med denne proces – blot du retter henvendelse med en detaljeret beskrivelse af din nuværende varmeinstallation.

Energimonitorering

Smappee er et genialt produkt, som har opnået stor anerkendelse og mange priser for innovativ og miljøvenlig produktudvikling. Produktet er en energimåler, der måler el-apparaters strømforbrug uafhængigt af hinanden og alt sammen fra ét centralt sted. Forbrugsoverblikket giver dig nøjagtige målinger og øjeblikkelig anledning til at udpege “belastende” brugsgenstande. Al data om dit strømforbrug vises i realtid på din smartphone eller tablet. Indtaster du din kWh pris kan du tilmed få vist din forbrugspris og derved hvilke apparater, der bruger flest penge. Smappee hjælper dig til væsentlige besparelser på dit elforbrug og bidrager dermed til et grønnere miljø.

Er man til statistikker og søjlediagrammer, så er det værd at nævne, at Smappee Monitorerne via MySmappee appen giver mulighed for at se forbrugsstatistik over tid. MySmappee giver endog mulighed for at downloade disse statistikker for tidsintervaller af 5 min., time, dag, månedlig eller årlig. Dataene kan eksempelvis gemmes i et excel-ark til historisk sammenligning henover årerne.