Apple HomeKit - SmarterLife.dk

  Hvad er Apple HomeKit?

  Apple HomeKit er, som Amazon Alexa og Google Home, et samlingspunkt for Smart Home produkter. Det er et stykke software, der bygger bro mellem din iPhone/iPad og dine fysiske ting i hjemmet. Med HomeKit kan alle produkter, der bærer logoet ”Works with Apple HomeKit”, arbejde sammen med hinanden. På den måde kan man let automatisere og styre de forskellige produkter i hjemmet, på tværs af producenter og produktgrupper.

  Apple HomeKit appen “Hjem”

  På vores iOS baserede tablets eller smartphones kender vi Apple HomeKit appen som “Hjem”. I stedet for at skulle åbne Philips Hue appen for at styre din belysning, åbne Elgato’s app for at tænde din Eve Energy kontakt eller åbne Netatmo’s app for at skrue ned for temperaturen på din radiatortermostat, så kan alt dette gøres direkte fra Apples ”Hjem” app.

  I ”Hjem” appen er det let at tilføje nye produkter til dit hjem. Alt, du skal gøre, er at åbne appen, klikke på det lille + i øverste højre hjørne. Herefter vælger du tilføj tilbehør og så er det bare at følge vejledningen i appen. Hvis man ikke bryder sig om Apples egen Smart Home app, så findes der mange andre alternative apps til at styre og automatisere dine HomeKit produkter.

  Scener

  Med Apple HomeKit kan du lave forskellige scener. En enkelt knap kan eksempelvis slukke alt lys, skrue ned for varmen eller automatisere din Eve Dør og Vinduessensor til at tænde dit lys og din kaffemaskine (f.eks. ved hjælp af en Eve Energy), når du åbner døren til soveværelse mellem kl. 6 og 7 om morgenen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

  Apple HomeKit er dybt integreret i iOS. Du har eksempelvis direkte adgang til dine HomeKit scener eller dit favorit tilbehør direkte fra kontrolcenteret i iOS. Ved at skubbe op fra skærmes nederste kant vises kontrolcenteret og herunder HomeKit symbolet. På den måde kan du let styre dit hjem, uden at du behøver at forlade den app, du evt. er i gang med.

  HomeKit fungerer også med Siri, så alting kan styres med stemmen. Du kan sige: ”tænd kontakten i stuen” eller ”tænd lyset i køkkenet”, og Siri sørger for at aktivere dine kommandoer direkte i HomeKit

  Hvis du er iPhone eller iPad bruger, er det derfor en rigtig god ide at finde HomeKit kompatible produkter til dit hjem. For hver gang du køber et nyt HomeKit produkt, kan det indgå i dit setup, så du hele tiden udvider funktionerne, men stadig bevarer muligheden for at styre hele huset fra én central app. Efterhånden, som du får bygget flere og flere ting på, kan du til sidst med et enkelt ”Godnat” til Siri, f.eks. slukke alt lys i huset pånær natlampen, rulle gardinerne ned, skrue ned for temperaturen, låse alle døre, slukke al standby strøm og slå alarmen til i underetagen.