Google Home hos SmarterLife.dk

  Hvad er Google Home?

  Google Home er, som Amazon Alexa og Apple HomeKit, et samlingspunkt for Smart Home produkter. Det er et stykke software, der bygger bro mellem din iPhone/iPad og dine fysiske ting i hjemmet. Med Google Home kan alle produkter, der bærer logoet Works with Google Assistant, arbejde sammen med hinanden. På den måde kan man let automatisere og styre de forskellige produkter i hjemmet, på tværs af producenter og produktgrupper.

  Google Assistant produkter hos SmarterLife.dk

  Appen “Google Home”

  Google Home appen er, i dens nye udgave, en fantastisk brugervenlig applikation, som på en meget enkel og letforståelig måde evner at skabe overblik over dine Smart Home produkter – både status, styring og konfiguration. En “omsorgsfuld” app, som gennem gode tips og forslag sørger for, at du bl.a. finder vej til den aktivitet, du søger. Appen er udviklet til både Android og iOS operativsystemerne.

  Google Home appen bruges til:

  • Konfiguration af Google Home og Google Chromecast enheder.
  • Styre, organisere og administrere Smart Home produkter, som bærer logoet Works With Google Assistant. Google Home appen er din fjernbetjening til disse enheder.
  • At administrere indstillinger for Google Assistant .
  • At søge efter musik og film.

  Du finder en uddybende guide til disse funktionsområder på Google.

  Google Home hos SmarterLife.dk

  Google Assistant

  Det er interessant at følge den eksplosive udvikling af Smart Home produkter til styring direkte fra en smartphone app. Nu skaber Google Home højttaleren en helt ny dimension til din Smart Home installation. Drevet af Google Assistant kan du via stemmestyring bruge højttaleren til at snakke med dine Smart Home produkter – og det endda med dansk stemmestyring. Betingelsen er, at dine Smart Home produkter bærer logoet Works With the Google Assistant. Og her er udvalget eksplosivt stigende. Stil blot Google Assistant et spørgsmål eller giv en kommando. Det kunne eksempelvis være at:

  • Øge temperaturen i stuen til 24°C på din Tado radiatortermostat.
  • Tænde dit Philips Hue lys i køkkenet.
  • Aktivere din godnat-scene, hvorunder du eksempelvis har en sluk-alt af belysning og aflåsning af dine døre.
  • Fortælle dig hvad temperaturen i soveværelset er.
  • Finde dine nøgler via din Tile.

  Google Assistant kan også bruge som almindeligt opslagsværk. Som sad du foran din computer og søgte i Google, så kan du blot spørge Google Assistant om svar på det, du søger. Sig Hey Google eller OK google efterfulgt af dit spørgsmål eller kommando. Nogle få eksempler:

  • Fortæl Google Assistant at du gerne vil lytte til musik, playlister mv.
  • Spørg Google Assistant efter hvor mange mennesker der bor i København?
  • Under din tilladelse til at dele din kalender er det nemt at lade Google Assistant hjælpe dig med at planlægge din dag. Spørg efter dagens opgaver, modtag notifikationer eller tilføj indkøb o.a. til indkøbslisten.
  • Med Chromecast på dit TV har du med Google Assistant håndfri stemmestyret betjening, så du kan streame serier, film eller musik til dit fjernsyn eller højttalere (kan være underlagt abonnement).

  Produkter

  Google Home højttaleren findes i tre varianter, nemlig Home Mini, Home og Home Max. De tilbyder alle tre de samme funktioner – forskellen er størrelse og design. Home Mini er den lille diskrete enhed, som i tre forskellige farver matcher ind i de fleste indretninger. Home er den mellemste størrelse og fåes i Danmark i Hvid/Grå farve. Google Home Max, er som navnet antyder, den største af de tre modeller. Den kan endnu ikke købes i Danmark.

  Google Home hos SmarterLife.dk

  Privatliv

  En meget nærliggende tanke (og for mange en bekymring) er, hvad der sker med den dataopsamling, som foregår via de indbyggede mikrofoner. Google er meget bevidst om beskyttelse af persondata, og det er kun dig, der kan bestemme, hvilke data Google må få adgang til. Vil du eksempelvis have Googles hjælp til planlægning af dine aktiviteter, skal du give tilladelse til, at Google får adgang til din kalender. En indstilling som nemt kan ændres med et enkelt swipe i appen. “Gennemsigtighed” i brugen af persondata er et motto for Google, og du finder et glimrende overblik over datahåndtering under følgende Google-henvisning. Husk at du selv er herre over, hvilke data du ønsker at dele med Google.