IFTTT - SmarterLife.dk

  Hvad er IFTTT?

  Med intelligentgørelsen af de fysiske ting (IoT) kommer introduktionen af IFTTT. IFTTT er forkortelsen for en hændelsesbaseret funktionalitet kaldet ”If This Then That”.

  IFTTT er ganske enkelt en form for ”værktøjskasse”, som gør det muligt for IoT-baserede produkter at tale sammen. Forenklet betyder det, at hvis der registreres en hændelse i Produkt A, kan en handling udføres på Produkt B. Produkter kan i den sammenhæng også være internettjenester, som Facebook, Google Mail etc. Værktøjskassen, som binder tingene sammen, udgøres i virkeligheden af IFTTT’s servere. En Applet er et stykke software placeret på serveren, som er udviklet til håndtering af hændelser og handlinger mellem de enkelte produkter. De mange Applets kan benyttes gratis. Det eneste som kræves er, at dine produkter er IFTTT kompatible, og at du har en IFTTT konto oprettet på www.ifttt.com.

  Vær opmærksom på, om Smart Home produktet du køber, er mærket med IFTTT logoet. Med IFTTT logoet er du gennem tjenesten sikret muligheden for kompatibilitet til andre Smart Home produkter. At et Smart Home produkt er mærket med IFTTT sikrer, at det er i stand til at kommunikere via en IFTTT kanal og kommunikere med IFTTT’s servere. Det betyder nødvendigvis ikke,at der er udviklet Applets til produktet (selvom det er et utænkeligt scenarie).

  Eksempler på brugen af IFTTT:

  a) iSmartAlarm

  iSmartAlarm er IFTTT kompatibel, og der er allerede udviklet et hav af Applets til systemet. Du finder heriblandt en Applet kaldet ”Disarm iSmartAlarm when I arrive home”, altså en applet som automatisk frakobler dit alarmsystem, når du kommer hjem. Denne Applet benytter sig af geofencing, som registrerer din geografiske placering (eller den geografiske placering af din smartphone). ”Hændelsen” i denne sammenhæng er, at du har bevæget dig mod dit hjem, og at du befinder dig inden for den afstand, du har specificeret. ”Handlingen” er at dit iSmartAlarm system frakobles. Og det hele sker automatisk uden at du behøver at gøre noget aktivt.

  Der findes naturligvis også en tilsvarende Applet for tilkobling af alarmsystemet, når du forlader dit hjem.

  b) Tado

  Tado termostaterne er IFTTT kompatible, og du finder blandt mange andre en applet, der hedder ”Turn off Hue lights in away mode”. Som det er tilfældet i eksemplet ovenfor, vil denne applet agere på hændelsen ud fra din geografiske placering. Handlingen er, at dit Hue lys slukkes, når du bevæger dig uden for det geografiske område, som specificerer Away/Home mode på dit Tado system.

   

  Udviklingen af IFTTT haft en nærmest eksplosiv vækst de seneste par år – primært drevet af efterspørgslen og producenternes indbyrdes kamp om at vinde kundernes gunst på Smart Home markedet.

   

  Har du tanker om at anskaffe dig et Smart Home produkt, hvor du har behov for samspil med andre IFTTT produkter? Så anbefaler vi, at du på forhånd undersøger hvilke Applets, der findes for det pågældende produkt, da Applets er produktspecifikke og kan have forskellig funktionalitet.

  Det nemmeste er at oprette IFTTT kontoen på www.ifttt.com. Herefter kan du via søgefunktionen søge på produktet, og du vil blive præsenteret for tilgængelige Applets for det pågældende produkt.

  Læs meget mere om IFTTT servicen på www.ifttt.com.