WiFi - SmarterLife.dk

    Hvad er WiFi?

    WiFi er nok den kommunikationsstandard, vi kender allerbedst. Vi bruger den almindeligvis til oprettelse af trådløst netværk til hjemmet, kontoret eller offentlige bygninger. WiFi har evnen til at bære store datamængder, og bruger derfor også mere strøm end eksempelvis både ZigBee/Z-Wave eller Bluetooth. Inden for Smart Home segmentet ser vi WiFi brugt i produkter, som er tilsluttet el-nettet. WiFi ses også brugt som en kombinationsprotokol, hvor produkter med behov for stor båndbreddekommunikation via WiFi eksempelvis kontrolleres via ZigBee/Z-Wave.

    At WiFi produkter er trådløse er således ofte en sandhed med modifikationer. Trådløse WiFi web-kameraer skal eksempelvis (altid) bruge direkte tilslutning til el-nettet, idet strømforbruget ved HD data-streaming er alt for stort til en batteridrevet løsning.

    Rækkevidden på et WiFi system er umiddelbart bedre end de tidligere omtalte kommunikationsstandarder. Rækkevidden kan øges med såkaldte WiFi Repeatere. Metoden er dog sårbar, idet der i selve repeateren sker et væsentligt tab af signalet. I dag løses problemet ved hjælp af en ny generation af WiFi Mesh-systemer, som på samme vis som for ZigBee og Z-Wave muliggør at “hoppe” information henover WiFi enheder.

    Ønsker du stabilt og hurtigt trådløst netværk, så anbefaler vi vores WiFi Mesh Point netværksløsning!