ZigBee - SmarterLife.dk

  Hvad er ZigBee?

  ZigBee er grundlæggende en trådløs kommunikationsstandard ligesom WiFi. Den henvende sig specielt til produkter med et essentielt behov for et lavt strømforbrug. Desuden er ZigBee, sammenholdt med andre trådløse kommunikationsmetoder, defineret som et low-cost produkt idet chippen er relativ billig at producere. Begge forhold gør den meget anvendelig til IoT baseret produktudvikling. Det kunne eksempelvis være trådløse kontakter og sensorer.

  Med et lavt strømforbrug i fokus tænker man umiddelbart et kompromis på rækkevidde. Det er dog ikke tilfældet – tværtimod. ZigBee er et Mesh-Point system, som betyder at ZigBee produkter forstærker “netværket” idet to enheder kan kommunikere sammen gennem andre ZigBee produkter. Man siger at kommunikationen “hopper” henover andre enheder i netværket. Flere ZigBee produkter udgør altså tilsammen et større netværk og større rækkevidde.

  ZigBee benyttes blandt andet af Philips Hue produkterne.

  zigbee_meshpoint_scope

  Kan ZigBee produkter udviklet af forskellige producenter benyttes i samme netværk?

  ZigBee er en åben standard, og mange virksomheder udvikler i dag Smart Home produkter, som benytter sig af ZigBee. Det muliggør samtidig integration mellem et hav af produkter fra forskellige producenter.

  Læs meget mere om ZigBee på organisationens hjemmeside. Her finder du også finder en samlet oversigt over godkendte ZigBee baserede produkter.